Hoe installeer ik WooCommerce?

Bijgewerkt op 05-09-2018

WooCommerce is een van de vele plugins van het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Je gebruikt deze plugin om een webwinkel op te zetten en deze vervolgens te beheren. Voor je WooCommerce kunt gebruiken, moet je de plugin echter installeren. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

WordPress installeren

Voor je WooCommerce kunt installeren, heb je eerst WordPress nodig. WooCommerce is namelijk een plugin van WordPress, die enkel werkt als je dit CMS ook geïnstalleerd hebt. Voor het installeren van WordPress gebruik je een van de vele handleidingen die hierover geschreven zijn. Deze kun je gemakkelijk en snel online vinden. Zo hebben wij ook een handleiding hiervoor beschikbaar gesteld, namelijk: Hoe installeer ik Wordpress via Installatron? of Hoe installeer ik Wordpress via Softaculous?

Volg alle stappen in de handleiding en je hebt WordPress in een mum van tijd geïnstalleerd. Nu kun je door naar de volgende stap: het installeren van WooCommerce.

WooCommerce installeren

Het installeren van WooCommerce lijkt misschien lastig, maar in feite is dit erg gemakkelijk. Om deze plugin te installeren, hoef je alleen onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: ga binnen WordPress naar ‘Plugins’ en klik vervolgens op de functie ‘Nieuwe plugin’.

Stap 2: zoek rechtsboven in het zoekveld op ‘WooCommerce’. Het eerste resultaat dat je te zien krijgt, is ‘WooCommerce – excelling eCommerce’ van WooThemes. Dit is de juiste WooCommerce plugin.

Stap 3: klik op de plugin van WooThemes en vervolgens op ‘Nu installeren’. Het installatieproces start direct.

Stap 4: als de plugin geïnstalleerd is, wordt er automatisch een nieuw scherm geopend. Dit scherm helpt je de plugin te activeren. Als je dit hebt gedaan, kun je WooCommerce direct gebruiken.

Tip: download een WooCommerce handleiding

Heb je geen ervaring met het gebruik van WooCommerce? Download dan een van de vele WooCommerce handleidingen die je online kunt vinden, voor je deze plugin actief gaat gebruiken. In een WooCommerce handleiding lees je niet alleen hoe je jouw online shop op kunt zetten in de plugin, maar lees je ook hoe je bepaalde functies aan je webwinkel toe kunt voegen, hoe je jouw online shop kunt beheren en ga zo maar door. Als je totaal geen ervaring hebt met het gebruik van WooCommerce, is het zeker handig om een handleiding te downloaden en deze als naslagwerk te gebruiken. Succes!

WooCommerce en Vimexx

Bij Vimexx hebben we een uitgebreid assortiment aan hosting mogelijkheden. Hieronder valt ook de mogelijkheid voor WordPresse en WooCommerce hosting. We hebben alle hosting pakketten dusdanig geoptimaliseerd dat zowel WordPress zelf als WooCommerce perfect werken op de hosting pakketten! Wil je zelf ervaren hoe dit gaat? Dan kun je een hosting pakket afnemen via WordPress Hosting en/of Woocommerce hosting.