Wat zijn de email instellingen van cPanel?

Bijgewerkt op 24-02-2023

Je hebt een cPanel webhosting pakket bij Vimexx en hebt daarbinnen jouw eigen e-mailadres aangemaakt om te kunnen e-mailen. Je wil je e-mail instellen binnen jouw favoriete e-mail programma maar bent benieuwd naar de instellingen welke je moet configureren om het werkend te krijgen.

Wij hebben daarom hieronder een overzicht gemaakt van alle e-mail instellingen welke jij in jouw e-mail programma kunt overnemen, waarna de e-mail meteen zal moeten werken:

Inkomende IMAP - POP3 en SMTP server van cPanel webhosting

Dit betreffen de algemene e-mailinstellingen voor e-mail accounts bij Vimexx. SSL is benodigd om deze instellingen te kunnen gebruiken.

Inkomende e-mail instellingen (POP3/IMAP)

• Inkomende e-mailserver: mail.jouwdomein.nl (waarbij je jouwdomein.nl vervangt voor je eigen domeinnaam)
  • Gebruikersnaam: Jouw aangemaakt e-mailadres
  • Wachtwoord: Jouw gekozen wachtwoord
  • E-mail poorten: Pop3 995 en IMAP 993

Uitgaande e-mail intellingen (SMTP)

• Uitgaande e-mailserver: mail.jouwdomein.nl (waarbij je jouwdomein.nl vervangt voor je eigen domeinnaam)
  • Gebruikersnaam: Jouw aangemaakt e-mailadres
  • Wachtwoord: Jouw gekozen wachtwoord
  • E-mail poorten: SMTP 465