Vimexx Facebook

Hoe beveilig ik een map met een wachtwoord?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Je hebt informatie dat absoluut niet bestemd is voor de buitenwereld en voor crawlers (robots die je site bezoeken)? Juist dan is het belangrijk dat niemand, uitgezonderd de personen met de inloggegevens erbij kunnen komen! In deze handleiding leggen we je uit hoe je een map op je website kan beveiligen met een wachtwoord.

Stap 1

Om een map te beveiligen met een wachtwoord dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je een map wilt beveiligen met een wachtwoord.

Klik onder "Your Account" op "Password Protected Directories".

Your Account

Stap 2

Je komt vervolgens op een andere pagina terecht, bij deze pagina klik je op "Find a Directory to Password Protect".

password protect

Stap 3

Je krijgt nu alle mappen en bestanden die in de public_html van je website staan te zien. Klik bij de map dat beveiligd dient te worden op "Protect". In het voorbeeld willen wij "mapbeveiligd" beveiligen met een wachtwoord.

Protect folder

Stap 4

Nu zijn we op de pagina terecht gekomen waarbij we de logingegevens gaan invoeren. Op het moment dat je voor de eerste keer de betreffende map wilt beveiligen is het verplicht een gebruikersnaam in te geven, achteraf is het eventueel mogelijk dit voor de betreffende map aan te maken zonder gebruikersnaam. Zorg ervoor dat "Protection Enabled" staat aangevinkt en klik vervolgens op "Save".

Protection settings

Na enkele minuten zal de betreffende map beveiligd zijn en de bezoeker gevraagd worden om in te loggen. Bij het voorbeeld wordt op het moment dat wij jouwdomein.nl/mapbeveiligd proberen te bezoeken ons nu gevraagd om in te loggen.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een map met belangrijke informatie beveiligd met een wachtwoord! Mocht het nou niet lukken neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -