Kan je een hosting pakket of server achteraf verlengen?

Bijgewerkt op 20-10-2023

Wanneer je bent vergeten je hosting, VPS of Dedicated Server te verlengen of je achteraf toch besluit deze nog voort te willen zetten, zou het natuurlijk heel vervelend zijn als je volledig opnieuw zou moeten beginnen. Om deze reden bewaren wij de bestanden van een verlopen hosting of server altijd nog 30 dagen nadat de deze is verlopen. Het is dus nog 30 dagen lang mogelijk je dienst achteraf te verlengen, waarna je alles weer tot je beschikking krijgt zoals het was voordat je dienst verliep.

Houd er wel rekening mee dat wij bewaarkosten rekenen voor het achteraf verlengen van je diensten. Deze bewaarkosten rekenen wij omdat wij jouw hosting en daarmee bestanden bewaren op de server en deze ruimte dus beschikbaar moeten houden, bij een dedicated server of VPS worden de licenties (welke wij actief houden) ook meegenomen in de berekening en verschilt dus ook per server en afgenomen dienst.

We zullen je in dit artikel stap voor stap laten zien hoe je de verlenging van een verlopen hosting pakket kunt regelen.

Stap 1

Allereerst dien je in te loggen op het Vimexx account waarop het verlopen hostingpakket staat. Ga via het dashboard naar Mijn Hostings.

Hier kom je bij een overzicht van al jouw hostingpakketten.

Stap 2

Aan de linkerkant zie je een overzicht van jouw hostingpakketten staan. Het verlopen pakket wordt aangegeven met een oranje icoon.

Zoek hier naar het pakket dat je wilt verlengen. Wanneer je niet weet welk pakket dit betreft, kan je dit navragen op de Live Chat. Wij helpen je dan met het nakijken om welk hostingpakket het gaat. Bij het verlopen pakket staat als status verlopen, met daaronder de verloopdatum. Achteraf verlengen is, zoals eerder beschreven, enkel mogelijk wanneer het pakket minder dan 30 dagen geleden verlopen is.

Stap 3

Als het hostingpakket minder dan 30 dagen geleden verlopen is, kunnen we deze nog achteraf verlengen.

Klik hiervoor op de blauwe knop met beheren.

In het menu dat tevoorschijn komt, klik je op Achteraf verlengen.

Wanneer je op Achteraf verlengen klikt, wordt de verlenging toegevoegd aan je winkelwagen en word je ook direct naar de winkelwagen doorgestuurd.

Optioneel (Domein in quarantaine)

Het komt bij verlopen hostingpakketten vaak voor dat ook de domeinnaam is verlopen en dus in quarantaine is geplaatst. Als dat het geval is, dan is het waarschijnlijk het meest praktisch om de aanvraag om deze uit quarantaine te halen nu ook toe te voegen aan je winkelwagen. Hier staat meer over het uit quarantaine halen van je domeinnaam: Hoe haal ik een domein uit quarantaine?

Stap 4

Mochten alle gewenste producten in je winkelwagen zitten, dan hoef je enkel nog de betaling te voltooien.

Controleer hiervoor nog eenmaal of alles klopt en klik dan in je winkelwagen op de blauwe knop Afrekenen

Kies de gewenste betaalmethode en klik op Bestelling afronden. Het hosting pakket is direct weer actief zodra de betaling is verwerkt.