Vimexx Facebook

Hoe haal ik een domein uit quarantaine?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Is je domeinnaam in quarantaine beland en hierdoor offline? Via deze handleiding leggen we je uit hoe dit komt en hoe je je domeinnaam weer kunt activeren.

Een domeinnaam zal in quarantaine geplaatst worden als deze verlopen is, dit is een soort van parkeerperiode waarin niemand anders je domein kan claimen en jij de tijd hebt om hem alsnog te heractiveren. Wanneer je de domeinnaam gewoon netjes op tijd verlengt, dan zal je domein niet zomaar in quarantaine belanden. Bij Vimexx ontvang je 45 dagen voor het verlopen van jouw domeinnaam dagelijks een e-mail van ons, waarin we aankondigen dat een product/dienst binnenkort gaat verlopen. Wanneer je gekozen hebt voor een automatische verlenging, maar er te weinig saldo in je online portemonnee staat dan ontvang je hier ook dagelijks een e-mail over. Toch kan het voorkomen dat je niet in de gelegenheid was om direct te verlengen of het vergeten bent, in dat geval komt je domein dus in quarantaine te staan waarna je deze alsnog kunt heractiveren.

Stap 1

Om een domein uit quarantaine te halen, log je in op je dashboard en navigeer je vervolgens naar Mijn Domeinen > Domeinen in quarantaine.

In dit overzicht vind je alle domeinnamen die in quarantaine staan.

Stap 2

Klik bij de desbetreffende domeinnaam op de knop Uit quarantaine halen om deze vervolgens uit quarantaine te kopen.

Volg hierna de stappen op je scherm, om de kosten te voldoen.

Helaas vragen de registry's voor het uit quarantaine halen een extra toeslag, vandaar dat de prijs hoger zal liggen dan het normale verlengtarief. Wel wordt de domeinnaam weer direct een jaar voor je vastgelegd. 

Mocht je nog vragen hebben over deze werkwijze? Onze klantenservice afdeling staat voor je klaar!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -