Vimexx Facebook

Wat zijn Glue Records en hoe maak ik deze aan?

Bijgewerkt op 13-01-2023

Soms kan het nodig zijn om Glue records in te stellen voor je domein. Glue records zijn IP adressen die je kan opgeven bij een nameserver. Een Glue record is nodig als je een nameserver wil gebruiken op een domeinnaam welke onderdeel is van dezelfde eerder genoemde nameserver.

Dit is dus bijvoorbeeld nodig bij nameservers als ns1.voorbeelddomein.nl die je gebruikt voor de domeinnaam voorbeelddomein.nl. Door nameservers op deze manier te gebruiken krijg je een soort circulaire afhankelijkheid, waarbij de domeinnaam afhankelijk is van de nameserver en andersom ook.

In dit geval zal een nameserver ook aan moeten geven welk IP adres bij de nameserver hoort. Dit is in te stellen met behulp van de Glue records. In deze handleiding bespreken we hoe deze ingesteld kunnen worden voor een .nl domein.

Let op: Deze handleiding is alleen van toepassing op .nl domeinen. Voor andere extensies kan je contact met ons opnemen, zodat wij de Glue records voor je in kunnen stellen.

Stap 1

Log in op je vimexx.nl account en navigeer naar je domeinen. Klik vervolgens op het gewenste domein, waarna je kiest voor de optie Glue Records.

 

Stap 2

Klik op de optie Glue Records bijwerken/toevoegen om te beginnen met het toevoegen van Glue records. Klik nu op Nieuw Glue Record om een nieuwe toe te voegen. Bij "Record" voeg je je nameserver toe, bijvoorbeeld "ns1" of "ns2". Bij IPv4 en IPv6 voeg je de IP adressen toe die bij je nameservers horen. Een IPv4 adres is altijd verplicht, een IPv6 adres is dat echter niet.

Nadat je de gewenste Glue records hebt ingevuld klik je op Glue Records opslaan

Na ongeveer 4 uur zullen de ingestelde Glue records actief en werkend zijn zodat je je nameservers in gebruik kan gaan nemen! 

Voor verdere vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -