Hoe wijzig ik mijn email wachtwoord via Roundcube?

Bijgewerkt op 21-03-2019

Het is mogelijk om het wachtwoord van je email account via DirectAdmin te wijzigen, maar dit is niet altijd even gemakkelijk gedaan en soms heeft iemand een email adres, maar geen toegang tot DirectAdmin. In zo'n geval is het gelukkig ook mogelijk om dit via Roundcube aan te passen!

Stap 1

Bezoek Roundcube rechtstreeks vanaf de lokale server, door naar jouwdomein.nl/roundcube te gaan.
Deze /roundcube link werkt rechtstreeks op de lokale server, waardoor je hier binnen Roundcube het wachtwoord aan kunt passen.

Stap 2

Zodra je ingelogd bent in roundcube dien je naar Instellingen te gaan.

Stap 3

In het instellingen scherm zie je onderaan het menu staan "Wachtwoord". Klik hierop.

Stap 4

Zodra je daarop geklikt hebt, krijg je een nieuw overzichtje te zien. Hierin kan je het oude wachtwoord invoeren en het gewenste nieuwe wachtwoord.

Zodra je dit opgeslagen hebt kan je direct gebruik maken van je nieuwe wachtwoord!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!