Vreemde tekens worden niet ingeladen op mijn site, hoe los ik dat op?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Geef je site ineens geen vreemde tekens meer weer? Dan komt dit mogelijk door de charset instellingen in de PHP instellingen. Hoe je dit oplost hebben we voor je uitgelegd in deze handleiding.

Allereerst dien je naar de PHP instellingen te gaan, hoe je daar komt hebben we voor je uitgelegd in onze PHP instellingen wijzigen (php.ini) handleiding.

Stap 1

Als je bij de PHP instellingen bent uitgekomen klik je naast default_charset op "UTF-8" om de waarde aan te passen. Je zet hier vervolgens "" neer en klikt op "Apply". Het komt er dan als volgt uit te zien:

default charset

Stap 2

Klik als je dat hebt gedaan op “Save” om de instelling(en) op te slaan. Hierna moeten de tekens weer goed worden weergegeven op je site.

Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het onze helpdesk dan weten, we helpen je graag! Je kan ons bereiken via een live chat sessie of per ticket.