Gratis Lets Encrypt SSL op je website installeren

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Let’s encrypt activeren

Bij Vimexx is het mogelijk om gratis SSL certificaten te installeren. Hoe dit gaat leggen we natuurlijk graag voor je uit!

Om Let’s encrypt te activeren dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je Let’s encrypt wilt activeren.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “SSL Certificates”.

ssl certificaten

Nadat je dat gedaan hebt kom je op de SSL certificaat pagina uit. Selecteer vervolgens beide bolletjes zoals in het voorbeeld hieronder is weergegeven. Voer de juiste gegevens in. Zodra alle gegevens zijn ingevoerd klik je onderaan de pagina op "Save".

let's encrypt

Zodra je onderstaande melding te zien krijgt weet je dat het certificaat succesvol uitgeleverd en geactiveerd is. Deze melding staat overigens onderaan de rest van de tekst.

Zodra je bovenstaande ziet ga je weer terug naar het overzichtsscherm van DirectAdmin.

Klik nu onder “Your Account” op “Domain Setup”.

domain setup

Klik vervolgens op het betreffende domein waarbij je net het Let’s encrypt certificaat hebt aangemaakt.

Je ziet nu twee venstertjes. Zorg ervoor dat bij het tweede venster het onderste bolletje (radio button) geselecteerd is. Klik nu op “Save”. Wanneer hierna een melding komt klik je op “OK”.

Symbolic link

Forceer HTTPS bij je website.

Je hebt nu wel je SSL certificaat geactiveerd op je site, maar om je bezoekers ook daadwerkelijk een beveiligde verbinding te geven dien je ze naar de HTTPS verbinding te forceren. Hoe je dit kunt doen zie je hieronder. Ben je een Wordpress gebruiker? Scroll dan iets verder naar onderen.

Ga via DirectAdmin of via een FTP programma (bijvoorbeeld Filezilla) naar de map waar je website staat opgeslagen (/domains/jouwdomein.nl/public_html). Uitleg over het verbinden via Filezilla. Mogelijk staat hier al een bestand dat .htaccess heet. Mocht dit nog niet het geval zijn maak dan via een tekstverwerkingsprogramma dit bestand aan.

Zorg ervoor dat in de .htaccess het volgende staat:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !on

RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Mocht .htaccess al tussen je website bestanden staan, zorg er dan voor dat je enkel de onderste 2 regels onder “RewriteEngine On” plaatst. Indien je nog geen .htaccess hebt neem dan alle regels over en plaats ze in het bestand.

Wordpress gebruikers

Voor Wordpress gebruikers is er een speciale plugin genaamd “Really Simple SSL”. Deze kan je downloaden vanuit het Wordpress Admin panel of door naar https://nl.wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/ te surfen!

Nadat je het pakket gedownload hebt pak je het uit en upload je het naar de plugin map (wp-content/plugins).

Ga nu naar “plugins” in je Wordpress Admin panel en klik bij “Really Simple SSL” op activate.

Je wordt nu doorverwezen naar de login pagina. Gebeurd dit niet ga zelf naar de login pagina en log opnieuw in.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!