Hoe maak ik een redirect via het klantenpaneel?

Bijgewerkt op 11-10-2021

Wanneer je bij Vimexx een domeinnaam afneemt kan je deze koppelen aan een webhosting pakket maar ook doorsturen naar een andere URL. Hoe je je domeinnaam doorstuurt (redirect) leggen we je in deze handleiding graag voor je uit!

Let op! Als je domein gekoppeld is aan een hosting pakket dan volg je het artikel Hoe maak ik een redirect (doorverwijzing) via DirectAdmin?.

Stap 1

Allereerst log je in op het klantenpaneel. Daarna navigeer je via het menu naar Mijn Domeinen.

Stap 2

Je komt nu op de overzichtspagina van je domeinnamen terecht. Selecteer in het menu aan de linkerkant de domeinnaam waarvoor je de redirect wilt instellen.

Stap 3

Je ziet dat er nu een aantal opties in beeld verschijnen. Onderaan staat Domein doorsturen/redirecten. Klik hierop.

Stap 4

Je krijgt nu een invoerveld te zien waar je de URL kunt ingeven waar naar doorverwezen dient te worden. Let er op dat je het juiste type selecteert. https:// of http://

Zodra je de URL hebt ingegeven klik je op de groene knop Opslaan waarna de redirect ingesteld zal worden.

Status code

Wanneer je gebruik maakt van een redirect of doorverwijzing dan zal je domeinnaam een andere http status code krijgen. In plaats van een http response status code 200, een http response status code 301. Meer informatie over http response status codes en de betreffende 301 http response status code vind je in het artikel Wat is een HTTP response status code?

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een doorverwijzing (redirect) gemaakt. Kom je er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen je graag!